מתכון לפלאפל: איך מכינים פלאפל בטעם קלאסי
מרכיבים לכדורי פלאפל
(25 כדורים בערך)
1/2 קילו חומוס – מושרה במים ל-12 שעות או ללילה
1/2 צרור כוסברה – קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה – קצוצה
1/2 ראש שום קלוף – 5-6 שיניים
1 בצל קטן קלוף – קצוץ
2 פרוסות לחם – מושרה, סחוט
1 כפית כמון (עם גבעה)
1 כפית מלח (מחוקה)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית (מחוקה) סודה לשתיה
חופן שומשום (כ2 כפות)
שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה
(זהירות שמן רותח!)
להצטייד:
מעבד מזון, קערית עם מים (שהתערובת לא תדבק לידיים או לכף), סיר עמוק לטיגון, מסננת ו/או נייר סופג
לאחר השריית החומוס נסנן היטב מנוזלים ונעביר למעבד מזון.
נוסיף למעבד המזון את הלחם (הסחוט), פטרוזיליה, כוסברה,
שום, בצל ותבלינים.
נטחן היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת פלאפל אחידה.
להוסיף לתערובת סודה לשתיה ושומשום ונערבב היטב (ידנית).
לתת לעיסה לנוח כ15 דקות לפני שהופכים אותה לכדורים
נחמם שמן עמוק.
נטגן את הפלאפל מספר דקות בשמן העמוק עד להשחמה.
*יש לשים לב שהפלאפל לא נשרף.
**כדאי לטעום את הכדורים הראשונים ולתקן טעם
נוציא את הפלאפל המוכנים לנייר סופג ונגיש חם.
בתאבון